WordCamp Europe 2019

11 Ιουλίου 2019 Wordpress 0 Comments

Για όλο τον κόσμο, ο Ιούνιος είναι συνυφασμένος με την έλευση του καλοκαιριού και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα. Για τους tech lovers και συγκεκριμένα για τους λάτρεις του WordPress, Ιούνιος θα πει WordCamp Εurope!

Αυτή η μεγάλη γιορτή της Ευρωπαϊκής WordPress κοινότητας πραγματοποιείται, τα τελευταία χρόνια, τον πρώτο ζεστό μήνα του χρόνου και αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στον κόσμο. Εθελοντές, ομιλίες, workshops, networking, διασκέδαση, swags είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της συνταγής κάθε WordCamp Europe.

Φέτος, το σημείο συνάντησης ήταν το Βερολίνο. Κι εμείς, δε γινόταν να λείπουμε. Δεν έχουμε κρύψει ποτέ πόσο αγαπάμε το WordPress (ολόκληρη ενότητα του αφιερώνουμε στο blog!), κι έτσι από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου, βρεθήκαμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και δε λείψαμε στιγμή από το Estrel Berlin, το venue όπου πραγματοποιήθηκε το WordCamp Europe 2019.

Tώρα που γυρίσαμε, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου τις εντυπώσεις μας, με τη βοήθεια των αριθμών! Παρακάτω λοιπόν, μπορείς να δεις ενδιαφέροντα στατιστικά και τα σχόλια μας.

60 ομιλητές

Tο πρόγραμμα του WordCamp Europe 2019 ήταν γεμάτο με ενδιαφέρουσες ομιλίες για κάθε WordPress lover. WordPress για MKO, η τέχνη του networking, εκμοντερνισμός WordPress plugins και themes, σχεδίαση Gutenberg block, προσβασιμότητα περιεχομένου, εξυπηρέτηση πελατών, συμβουλές εξοικονόμησης χρόνου, πολύγλωσσα WordPress sites… Aυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που καλύφθηκαν από τους ομιλητές στα Track 1, 2 και 3. Mπορείς και τώρα να παρακολουθήσεις όποια ομιλία σε ενδιαφέρει, καθώς υπάρχουν όλες διαθέσιμες στο κανάλι του WordCamp Europe στο Youtube!

 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει τον κόπο να ακούσεις και την ομιλία του ιδρυτή της Αutomattic (που βρίσκεται πίσω από τη WordPress) Matt Mullenweg. Ο Mullenweg επικεντρώθηκε στον Gutenber Editor και στις δυνατότητές που ήδη έχει ή αναπτύσσονται αυτή την περίοδο.

Επίσης, εκτός των κεντρικών σκηνών, υπήρχαν ομιλητές στο WP Cafe αλλά και ενδιαφέροντα Workshops. Απλά, έπρεπε να φτάσεις αρκετά νωρίς το πρωί ώστε να καταφέρεις να κλείσεις μια θέση στα τελευταία.

167 εθελοντές

Τα WordCamps δε θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς τους εθελοντές. Τόσο τα τοπικά, όσο κι αυτό το μεγάλο, το Ευρωπαϊκό WordCamp, έχουν στον πυρήνα τους τον εθελοντισμό και βασίζονται σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην κοινότητα WordPress.

Φέτος λοιπόν, 167 άτομα δούλεψαν εθελοντικά για το WordCamp Europe. Σε κάθε πόστο, υπήρχε και ένας εθελοντής που εξυπηρετούσε και φρόντιζε όλα να κυλήσουν ομαλά, φορώντας το χαρακτηριστικό ροζ μπλουζάκι. Στα συν, το χαμόγελο και η καλή διάθεση που είχαν όλοι!

150 micro-sponsors

H δύναμη της WordPress κοινότητας φαίνεται και σε αυτή την κατηγορία εισιτηρίων! 150 άτομα αγόρασαν τα «απλά» εισιτήρια, έναντι 150 ευρώ αντί για 50 ευρώ. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της διοργάνωσης ώστε να παραμένει προσιτή, χωρίς έκπτωση στην ποιότητα.

60 χορηγοί

Οι χορηγοί είναι σίγουρα απαραίτητοι για να καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του event και να είναι προσιτό το εισιτήριο. Ωστόσο, δεν βάζουν μόνο εκεί το λιθαράκι τους! Σε αυτούς δίνονται credits και για την “παιχνιδιάρικη” διάθεση όλων όσων δίνουν το παρόν στη διοργάνωση.

H Sponsors Area, ένας μεγάλος χώρος με περίπτερα όλων των χορηγών, ήταν και φέτος ό,τι έπρεπε για βόλτες. Μπορούσες να παίξεις παιχνίδια και να κερδίσεις διάφορα δώρα ή απλά να κερδίσεις διάφορα δώρα, λέγοντας δύο λόγια με τους ανθρώπους κάθε εταιρείας.

3.260 εισιτήρια

Το WordCamp Europe 2019 ήταν το μεγαλύτερο που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα, αφού πωλήθηκαν 3.260 εισιτήρια και στο Estrel ήρθαν 2.734 άτομα από συνολικά 97 χώρες. Εξ αυτών, 1.722 έδωσαν το παρόν στη διοργάνωση για πρώτη τους φορά!

Η προσέλευση είναι με εντυπωσιακή αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι ότι κάθε ένας από εμάς είχε εκατοντάδες ευκαιρίες για networking. Η διοργάνωση αποτελεί μοναδική αφορμή να γνωρίσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα, να συζητήσεις πράγματα που άκουσες ή μόλις έμαθες και… ίσως να μάθεις και ξένες γλώσσες.

1 διασκεδαστικό After party

Η διασκέδαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε WordCamp Europe. Έτσι και φέτος, διοργανώθηκε στο τέλος του διημέρου ένα κεφάτο After party με θεματική τα ’80s. Και φυσικά, μπορεί στο επίσημο πρόγραμμα να μην υπήρχε κάποια πρόβλεψη για βόλτες στο Βερολίνο, αλλά σίγουρα όλοι βρήκαν ευκαιρία να απολαύσουν τη Γερμανική πρωτεύουσα και να χαλαρώσουν μετά από μια μέρα γεμάτη με νέες πληροφορίες.